Hop til indhold
Højesteret

Varetægtsfængsling af svensk statsborger 
14-07-2016 

66/2016
 

Kendelse afsagt den 14. juli 2016

Anklagemyndigheden
mod
T

Der var bestemte grunde til at anse varetægtsfængsling for nødvendig for at sikre en svensk statsborgers tilstedeværelse under sagen, hvor han forventedes udvist.

T, der var svensk statsborger, blev anholdt i Københavns Lufthavn og sigtet for forsøg på at smugle en kvinde til Irland.

T nægtede sig skyldig og forklarede blandt andet, at han havde mødt kvinden på Facebook, og at de skulle til Irland for at udvikle deres forhold. Han skulle til Irland, fordi han skulle ”have et nyt forhold – et nyt liv”. Han forklarede desuden, at han boede på en nærmere bestemt adresse i Sverige, at han ejede fast ejendom i Sverige, at han drev virksomhed i Sverige, og at han havde forældre, børn og anden familie i Sverige. Han forklarede endvidere, at han også boede i Tyskland, hvor han tillige drev virksomhed. Det fremgik af politiets oplysninger, at han var registreret med ukendt adresse i Sverige. 

Højesteret fandt, at der var begrundet mistanke om, at T havde gjort sig skyldig i en lovovertrædelse, der kunne medføre udvisning.

Højesteret fandt endvidere efter en samlet vurdering af Ts personlige forhold og den straf, der kunne forventes, at der var bestemte grunde til at anse varetægtsfængsling af T for nødvendig for at sikre hans tilstedeværelse under straffesagen, og indtil en eventuel udvisning kunne fuldbyrdes.

Landsretten var nået til samme resultat.

  Læs hele kendelsen

 

 

Til top Sidst opdateret: 15-07-2016 
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk