Hop til indhold
Højesteret

Sælger af andelskolonihave var alene berettiget til salgssum svarende til vurderingen 
08-12-2010 

Sag 48/2008
 

Dom afsagt den 8. december 2010.

 

Christina Sneum
mod
Ditte Bernth og
Thomas Lindhardt Olsen

Biintervenient til støtte for de indstævnte: Kolonihaveforbundet for Danmark

Sælger af andelskolonihave var alene berettiget til salgssum svarende til vurderingen

Christina Sneum solgte i 2004 sin andelskolonihave til Ditte Bernth og Thomas Lindhardt Olsen for 315.000 kr. Andelskolonihaveforeningen havde forinden vurderet kolonihaven til ca. 88.000 kr.  

Køberne havde anført, at sælger efter vedtægterne for Kolonihaveforbundet for Danmark og haveforeningen var afskåret fra at forlange en pris, der oversteg haveforeningens vurdering. Sælger skulle derfor tilbagebetale den forlangte overpris.

Sælger havde anført, at bestemmelserne i Kolonihaveforbundets vedtægter om vurderings- og maksimalpriser ikke var gyldigt vedtaget, og at de under alle omstændigheder kun omfattede lejekolonihaver og ikke andelskolonihaver.

Højesteret fastslog, at bestemmelserne i forbundets vedtægter om vurderings- og maksimalpriser måtte anses for gyldige, og at de gjaldt for såvel leje- som andelskolonihaver.  Ditte Bernth og Thomas Lindhardt Olsen kunne derfor kræve overprisen tilbagebetalt.

Højesteret stadfæstede dermed landsrettens dom.

 Læs hele dommen

 

Til top Sidst opdateret: 08-12-2010 
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk