Hop til indhold
Højesteret

Regres mellem forsikringsselskaber 
05-04-2017 

Sag 71/2016
 

Dom afsagt den 5. april 2017

 

Mapfre Global Risks Compañía Internacional De Seguros Y Reaseguros, S.A.
mod
Codan Forsikring A/S

 

En bygherres forsikringsselskab kunne ikke gøre regres mod entreprenørens forsikringsselskab

En bygherre og en entreprenør havde indgået en entrepriseaftale, hvorefter entreprenøren skulle levere og installere et bakketransportanlæg til en værdi af ca. 24 mio. euro. Anlægget indgik i etableringen af et kødforarbejdningsanlæg til en samlet værdi af ca. 107 mio. euro. Entreprenøren tegnede en all risks montageforsikring hos Codan. Der opstod brand hos bygherren, hvorved der skete skade på bl.a. entreprenørens igangværende entreprise.

Sagen angik, om bygherren var medforsikret for samme skade under entreprenørens forsikring hos Codan, således at bygherrens forsikringsselskab, Mapfre, kunne gøre regres mod Codan som følge af dobbeltforsikring. Efter betingelserne i entreprenørens forsikring var bygherren medforsikret, hvis entreprenøren var hovedentreprenør.

Højesteret tiltrådte, at det måtte lægges til grund, at entreprenøren ikke havde en forventning om, at forsikringen tillige skulle omfatte bygherren. Højesteret tiltrådte endvidere, at Mapfre ikke havde godtgjort, at entrepriseaftalen var en hovedentrepriseaftale, og at entreprenøren dermed ikke var hovedentreprenør i relation til forsikringsbetingelserne. Mapfre kunne derfor ikke gøre regres mod Codan.

Landsretten var nået til samme resultat.

 Læs hele dommen

 Læs landsrettens afgørelse

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk