Hop til indhold
Højesteret

Råbånd skulle ikke udleveres, edition 
13-04-2015 

Sag 225/2014
 

Kendelse afsagt den 9. april 2015

 

Anklagemyndigheden
mod
TV2 Østjylland

 

Råbånd fra nyhedsindslaget ”Trussel om hævn” skulle ikke udleveres

I forbindelse med en konflikt mellem grupper af unge i Aarhus blev der ved to episoder afgivet skud ved beboelsesejendomme. Ved det ene skyderi blev der affyret skud ind i et børneværelse. TV2 Østjylland optog i den forbindelse et interview med en gruppe unge, der oplyste, at de var en del af konflikten, og at de var vidende om, hvem der var gerningsmændene til en af skudepisoderne, samt at det ville blive hævnet. Indslaget viste en gruppe maskerede unge mænd. En talsmand udtalte, at modstanderne ikke skulle i fængsel, men likvideres. En person fremviste en pistol, en anden holdt en kniv. De medvirkendes ansigter var skjult, og talsmandens stemme var forvrænget.

Efter indslaget modtog politiet flere anonyme henvendelser, og på denne baggrund blev to personer anholdt. Den ene person blev dømt for trusler og besiddelse af våben. Den anden person er fortsat sigtet. Anklagemyndigheden fremsatte anmodning om, at TV2 Østjylland skulle udlevere råbåndene fra interviewet til brug for politiets efterforskning af dels skudepisoderne, der blev efterforsket som drabsforsøg, dels overtrædelse og medvirken til overtrædelse af straffelovens § 192 a (om ulovlig besiddelse af våben) og § 266 (om trusler).

For så vidt angår skudepisoderne fastslog Højesteret, at anklagemyndigheden ikke havde sandsynliggjort, at udlevering af råbåndene måtte antages at have afgørende betydning for sagens opklaring. Med hensyn til de øvrige forhold fastslog Højesteret, at hensynet til opklaringen, uanset forholdenes karakter og grovhed, ikke klart oversteg hensynet til kildebeskyttelsen.

Landsretten var nået til et andet resultat.

 Læs hele kendelsen

 

 

 

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk