Hop til indhold
Højesteret

Medvirken til forsøg på og overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1 
05-11-2010 

Sag 119/2010

Dom afsagt den 5. november 2010.

Rigsadvokaten
mod
T1, T2, og T3

Tre personer, der ikke deltog aktivt i angrebet på politiet under rydningen af Ungdomshuset, Jagtvej 69, fandtes på strafbar måde at have medvirket til både den planlagte vold og til den vold, som faktisk blev udøvet mod politiet.

I forbindelse med rydningen af Ungdomshuset den 1. marts 2007 befandt T1, T2, og T3 sig alle i huset. Ingen af dem deltog aktivt i den vold, der blev udøvet mod politiet, men de var klar over, at brugerne af Ungdomshuset ikke længere var berettiget til at benytte ejendommen, at brugerne derfor skulle udsættes af ejendommen, og at et stort antal personer var med i planlægningen af organiseret voldsom kamp med livsfarlige våben og kastskyts m.m. De overnattede og opholdt sig i huset op til rydningen, ligesom de havde deltaget i fællesmøder m.m.

Herefter fandt Højesteret, at de tiltalte ved deres tilknytning til Ung­domshuset og deres ophold og færden i bygningen havde understøttet den planlagte og udøvede vold m.v. således, at de på strafbar vis havde medvirket hertil. På baggrund af en vurdering af henholdsvis de formildende og skærpende omstændigheder i sagen tiltrådte Højesteret, at straffene for T1 og T2 var fastsat til 9 måneder. For så vidt angik T3 tiltrådte Højesteret, at han endvidere var fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1, ved at have sparket mod en betjent, men nedsatte straffen til fængsel i 10 måneder.

 Læs hele dommen

 

 

Til top Sidst opdateret: 05-11-2010 
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk