Hop til indhold
Højesteret

Ligedeling af erstatningsansvar 
30-12-2015 

Sag 249/2014
 

Dom afsagt den 30. december 2015

 

Banedanmark
mod
Codan Forsikring A/S,
DSB
og
A

 

Ligedeling af erstatningsansvar for tab i forbindelse med S-togskollision

Sagen angik fordeling af erstatningsansvaret for tab i forbindelse med en S-togskollision ved Lyngby Station den 14. februar 2005. Ulykken skete, da et holdende S-tog blev påkørt bagfra af et andet tog. Banedanmark led ved ulykken tab i form af skader på jernbaneinfrastrukturen, mens Codan Forsikring A/S og DSB led tab i form af skader på S-tog og pådrog sig erstatningsansvar over for bl.a. tilskadekomne passagerer. Togføreren A, der havde ført det bagfrakommende tog, kom til skade ved ulykken. En rapport fra Havarikommissionen viste bl.a., at der var signalproblemer på strækningen, og at A havde kørt mere end den tilladte hastighed.

Højesteret fastslog, at både Banedanmark og A havde udvist ansvarspådragende forhold, der havde været medvirkende til ulykken. Banedanmark på den ene side og DSB, Codan Forsikring A/S og A på den anden side skulle derfor hver bære halvdelen af tabene.

Landsretten var nået til samme resultat.

 Læs hele dommen

  Læs landsrettens dom

  Læs landsrettens kendelse

 

 

 

 

 

 

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk