Hop til indhold
Højesteret

Kvindeløb og krænkelse af varemærket ALT for damerne 
09-01-2013 

Sag 41/2011
 

 

 

Dom afsagt den 9. januar 2013.

 

Sparta Atletik og Motion
mod
ALT for damerne A/S (Egmont Magasiner A/S)

 

Kvindeløb og krænkelse af varemærket ALT for damerne

 

Sparta Atletik og Motion havde fra 1981 til 1985 og igen fra 1997 til 2009 i samarbejde med ALT for damerne A/S (Egmont Magasiner A/S) arrangeret kvindeløb i København under navnet ”ALT for damernes kvindeløb”. I august 2009 indledte parterne drøftelser om det kommende års løb. Højesteret fastslog imidlertid, at det i slutningen af september 2009 måtte have stået parterne klart, at der ikke var nogen sikkerhed for, at der kunne indgås en aftale for 2010, hvilket heller ikke skete. Egmont indgik således i stedet en aftale med en anden løbsarrangør, og parterne afholdt herefter hver deres løb i 2010.

Under disse omstændigheder udgjorde Spartas brug i perioden fra oktober 2009 til januar 2010 af betegnelsen ”ALT for damernes kvindeløb” en krænkelse af Eg­monts rettigheder til varemærket ALT for damerne.

Højesteret fandt endvidere – modsat Sø- og Handelsretten – at Spartas udsendelse den 16. juni 2010 af en pressemeddelelse, hvori Sparta havde benyttet udtryk som ”at stjæle”, ”usmagelige kamp”, ”grov il­loyal vis at stjæle den goodwill”, ”åbenlyst i strid med markedsføringsloven”, ”stærkt illoyale og aggressive vis forsøger at stjæle det brand Sparta som arrangør har udviklet” og ”usmage­lig måde”, var i strid med markedsføringsloven.

Egmont havde på den baggrund krav på erstatning og rimeligt vederlag, der blev fastsat til 100.000 kr.

Efter ophævelsen af parternes samarbejde stod det dem hver især frit for at fortsætte med at arrangere motionsløb for kvinder i Fælledparken. Højesteret kunne derfor tiltræde, at Egmont var blevet frifundet for Spartas selvstæn­dige påstande.

Højesteret kom herved på de fleste punkter til det samme resultat som Sø- og Handelsretten.  

 

Læs hele dommen

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk