Hop til indhold
Højesteret

Forelæggelse for EU-Domstolen 
04-12-2014 

Sag 2/2014
 

Kendelse afsagt den 27. november 2014

 

A A/S
mod
Rigspolitiet ved Center for Beredskabskommunikation

 

Højesteret har besluttet at forelægge et spørgsmål for EU-Domstolen, om en forligsaftale udgør en kontrakt, der i sig selv er udbudspligtig, hvis den oprindelige kontrakt er blevet nødlidende

I 2007 udbød den danske stat som et EU-udbud en aftale om levering af kontrolrums­software mv., som B vandt. Der opstod uenighed mellem B og Rigspolitiet ved Center for Beredskabskommunikation om, hvem der var ansvarlig for gennemførelsen af kontrakten efter sit indhold. Uenighederne førte i slutningen af 2010 til et forlig. Forligsaftalen indebar en betydelig ændring af kontrakten.

Sagen drejer sig om, hvorvidt indgåelsen af forliget mellem Rigspolitiet ved Center for Beredskabskommunikation og B var i strid med udbudsreglerne som følge af, at den oprindelige kontrakt blev ændret væsentligt ved indgåelsen af forligsaftalen.

Højesteret besluttede den 27. november 2014 at forelægge EU-Domstolen et spørgsmål om, hvorvidt en forligsaftale udgør en kon­trakt, der i sig selv er udbudspligtig, hvis det må lægges til grund, at den oprindelige kontrakt er blevet nødlidende.

 Læs hele kendelsen

 

 

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk