Hop til indhold
Højesteret

Der forelå ikke passivitet i en sag om overtrædelse af markedsføringslovens § 1 
30-06-2010 

Sag 64/2007
 

Dom afsagt den 30. juni 2010.

 

AB Vibrator ApS
mod
Scan-Vibro A/S

 

Der forelå ikke passivitet i en sag om overtrædelse af markedsføringslovens § 1

Højesteret har stadfæstet Sø- og Handelsrettens dom i en sag, hvor AB Vibrator var blevet dømt til at betale erstatning til Scan-Vibro for overtrædelse af markedsføringslovens § 1. Formgivningen af Scan-Vibros vibrationssigte er ikke alene teknisk bestemt, og AB Vibrator har markedsført et lukket vibrationssigte, der i sin fremtoning fremtræder noget nær identisk med Scan-Vibros produkt af samme type.

AB Vibrator gjorde under sagen bl.a. gældende, at Scan-Vibro havde udvist passivitet ved – trods sin viden herom – ikke at have reageret før 2005 på AB Vibrators markedsføring, som havde fundet sted siden 1996. Om dette spørgsmål udtalte Højesteret, at Scan-Vibro havde reageret rettidigt, idet Scan-Vibro ikke, forud for en henvendelse fra AB Vibrators kunde i efteråret 2003, havde noget kendskab, som kunne udløse en handlepligt i relation til bevarelse af den beskyttede markedsposition.

Læs hele dommen

 

Til top Sidst opdateret:  
HøjesteretseperatorPrins Jørgens Gård 13seperator1218 København KseperatorTelefon: 33632750 seperatorEmail: post@hoejesteret.dk